09.04.2013 00:00   556

Kategorija: Razno

Pomoć za malu Tijanu

Učenici i zaposleni Doma učenika srednjih škola Kraljevo priključili su se velikoj humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava u cilju pomoći osmogodišnjoj Tijani Ognjanović kojoj je potrebno hitno medicinsko lečenje u Hjustonu (SAD). 

Pokretač i koordinator akcije je učenički parlament Doma učenika srednjih škola Kraljevo. 

Prema rečima Stefana Stankovića - predsednika učeničkog parlamenta humanost je još jedanput pobedila jer je akcija imala veliki odziv i među učenicima i među zaposlenima. 

Novčana sredstva, prikupljena ovom akcijom uplaćena su na račun Tijane Ognjanović 

Maloj Tijani Ognjanović od sveg srca želimo da što pre dobije novo srce koje je dugo godina bezbrižno da kuca.

Opširnije
07.04.2013 00:00   578

Kategorija: Učenici

Regionalna domijada 2013 - Kruševac

Na poslednjim od ovogodišnjih regionalnih susreta u Kruševcu naši učesnici su nas ponovo obradovali ostvarivši veoma zapažene rezultate. 

Sekcija folklora, sa koreografijom narodnih igara iz Vladičinog Hana, je oštroj konkurenciji osvojila prvo mesto. 

I likovna sekcija našeg Doma će imati predstavnika na republičkoj domijadi u Jagodini jer je učenik Rakezić Aleksandar osvojio drugo mesto. 

Prema tome, na republičkim domskim susretima u Jagodini, od 19. do 21.4.2013.godine, Dom učenika srednjih škola Kraljevo će predstavljati: fudbaleri, odbojkašice, košarkaši, streljaši, šahisti, stonoteniseri, folkor i predstavnik u likovnoj sekciji. 

Opširnije
31.03.2013 00:00   642

Kategorija: Učenici

Novi uspesi naših sportista

Nakon Požege i Užica, 31.3.2013.godine u Aleksandrovcu je održana nova runda sportskih susreta domova učenika regiona Zapadna Srbija. 

Na programu su bile dve sportske discipline - košarka i stoni tenis. 

Sportisti Doma učenika u Kraljevu ponovo su ostvarili veoma zapažene rezultate. 

U konkurenciji 10 ekipa košarkaši su, posle dužeg vremena, osvojili prvo mesto dok su već tradicionalno dobri stonoteniseri bili ekipno prvi u muškoj konkurenciji a Martać Nikola drugi pojedinačno. 

Na taj način košarkaši i stonoteniseri su se pridružili odbojkašicama, fudbalerima, streljašima i šahistima koji će nas, od 19.4.2013 do 21.4.2013.godine, predstavljati na ovogodišnjim republičkim domskim susretima u Jagodini. 

Kompletna ekipa Doma učenika srednjih škola Kraljevo zahvaljuje se domacinu na ukazanom gostoprimstvu i druženju.

Opširnije
20.03.2013 00:00   577

Kategorija: Učenici

Regionalna domijada - Požega 2013

Dana 16.3.2013.godine u Požegi su održani susreti domova učenika Zapadne Srbije. 

Učenici su se nadmetali u streljaštvu, malom fudbalu za dečake i devojčice. Dom učenika srednjih škola iz Kraljeva je postigao, kao i svih prethodnih godina, zapažen rezultat. 

U malom fudbalu za muškarce, pobednik susreta je Dom učenika iz Kraljeva. Za igrača turnira proglašen je Dušan Jevtić iz Doma učenika srednjih škola Kraljevo. 

U streljaštvu, učenice su zauzele prvo mesto u ekipnom plasmanu a muška ekipa je bila druga. Pojedinačno prva je bila Pantelić Slađana - učenica našeg Doma. 

Ovom prilikom ističemo odličnu organizaciju susreta od strane domaćina a za gosoprimstvo i druženje učenika samo veliko hvala!

Opširnije
03.03.2013 00:00   731

Kategorija: Učenici

Regionalna domijada - Užice 2013

Prvi ovogodišnji regionalni susreti održani su 2.3.2013 godine u Užicu. Domaćin je bio Dom za decu i omladinu Petar Radovanović. 

Najveći uspeh za naš Dom osvojila je ženska odbojkaška ekipa usvojiviši prvo mesto pobedom u finalu nad Čačkom (2:0), kao i učenik IV razreda Željko Milosavljević koji je bio prvi u šahu u pojedinačnom plasmanu. 

Muška šahovska ekipa osvojila je drugo mesto a odbojkaši su bili treći. 

Opširnije