Vesti / Konkurs za prijem učenika u Dom za školsku 2024-2025. godinu

04.06.2024 00:00   851

Kategorija: Učenici

Konkurs za prijem učenika u Dom za školsku 2024-2025. godinu

Ministarstvo prosvete raspisuje Konkurs za prijem učenika srednjih škola u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika za školsku 2024/2025. godinu.

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovi za smeštaj i ishranu učenika u Republici Srbiji imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu škole koju pohađaju.

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovi mogu da ostvare i učenici koji imaju državljanstvo države u regionu (osim uslova koji se odnosi na državljanstvo Republike Srbije).

Konkurs za prijem učenika srednjih škola u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika za školsku 2024/2025. godinu preuzmite ovde

Izvod iz Konkursa preuzmite ovde

Detaljne instrukcije o upisu i načinu pribavljanja dokumentacije pogledajte na sledećem linku na stranici posvećenoj upisu u Dom.